Pokud hledáte účinný způsob, jak problém s alkoholem překonat, možná vás zaujme přístup terapie zaměřené na řešení. Je unikátní tím, že se nesoustředí na vaše problémy, ale na hledání řešení. Místo toho, abyste rozebírali své potíže, zaměříme se na to, co chcete dosáhnout a jak toho můžete dosáhnout. Tento přístup podporuje pozitivní myšlení a pomáhá vám soustředit se na budoucnost.

Jednou z výhod terapie zaměřené na řešení je její kratší délka ve srovnání s tradičními terapeutickými přístupy. Díky tomu je časově a finančně efektivnější, což vám umožní rychleji dosáhnout pokroku a udržet si motivaci.

 

 

 

 

Budování na úspěších a vizualizace lepší budoucnosti

Terapie klade důraz na posilování pozitivních změn, které jste již dosáhli. Společně budeme hledat vaše úspěchy a stavět na nich, což podpoří vaše sebevědomí a motivaci pokračovat v cestě k abstinenci nebo k řízenému pití. Je důležité si uvědomit, že každý malý úspěch je krokem vpřed.

Jedním z klíčových prvků je představa vaší budoucnosti bez problémů s alkoholem. Budeme spolu formulovat konkrétní kroky, jak této budoucnosti dosáhnout. Tato vizualizace pozitivní budoucnosti vám pomůže udržet si motivaci a soustředit se na dosažení svých cílů.

 

Spolupráce a objevování vnitřních zdrojů jako klíč

Terapeutický vztah je založen na spolupráci a partnerství, kde společně hledáme řešení a postupy, které vám nejlépe vyhovují. Vaše aktivní účast v terapeutickém procesu je klíčem k úspěchu.

V terapii budu používat specifické otázky, které vám pomohou objevit a rozvinout vaše vnitřní zdroje a schopnosti řešit problémy. Tyto otázky vám pomohou uvědomit si své silné stránky a možnosti, jak zvládnout situace bez alkoholu. Cílem je, abyste našli své vlastní odpovědi a cesty k řešení.

Terapie se zaměřuje na vaše pozitivní sebepojetí a důvěru ve vaši schopnost zvládnout situaci. Podporuje pocit sebeúcty, posiluje vaši víru v osobní schopnosti, nabízí praktické a účinné nástroje a strategie, jak se s tímto problémem vypořádat. Přístup zaměřený na řešení může být způsobem, jak dosáhnout trvalé změny a zlepšit kvalitu života.